Konferens Svalbard

Äventyr i Arktis 3-5 dagar 10-140 personer

Svalbard - konferens i isbjörnens rike

Upplev den orörda vildmarken på Svalbards ensligt belägna öar. Här är naturen mäktig och förunderlig med ett spännande arktiskt djurliv där du kan stöta på exempelvis isbjörn, räv, valross, säl och val. Större konferenshotell finns i Svalbards huvudstad Longyearbyen som med sina knappa 2 600 invånare är ett färgglatt litet samhälle med många butiker, restauranger och barer. Från Longyearbyen går det att göra flera dagsutflykter till Svalbards skärgård och med lite tur så kan du få syn på den fridlysta isbjörnen. Båtturer och kajakpaddling i Arktis är något helt unikt. Kom riktigt nära glaciärer, sälar, det rika fågellivet och förhoppningsvis en och en annan val. Förutom att uppleva Svalbards dramatiska natur och vilda djur så ordnar vi även med intressanta studiebesök för företag, exempelvis på den nedlagda kolgruvan som en gång var Svalbards viktigaste inkomstkälla. Vi på Nordic Conference har god kunskap om Svalbard och vi hjälper er med allt som ni kan tänkas behöva; program- och logistikplanering, bokning av flyg och övrig transport, hotell och konferens. Vi tar fram passande förslag för aktiviteter och restauranger och bokar in det som önskas.

Bra att veta om Svalbard

Den norska ögruppen Svalbard ligger i norra Ishavet. Här bor ca 3 000 isbjörnar och nästan lika många människor.

Transport

Direktflyg till Svalbard avgår från Oslo och Tromsö i Norge. Flygresan från Oslo tar ca tre timmar. Anslutningsflyg från övriga Skandinavien bokas från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Flygresa med mellanlandning från t.ex. Stockholm tar ca sju timmar. Transfer från flygplatsen på Svalbard tar knappa 10 minuter till hotellen som ligger i Longyearbyen. Möjlighet finns att ordna äventyrliga flygplatstransfers med skoter eller hundspann.

Hotell & konferens

De hotell på Svalbard som passar företagsgrupper ligger i Longyearbyen med gångavstånd till restauranger och uteliv. Från Longyearbyen går det att göra dagsutflykter för att utforska Svalbards vildmark. Här bor och konfererar ni utmärkt med grupper på upp till 140 personer. Då utbudet på Svalbard är begränsat och efterfrågan av hotellrum är hög så rekommenderar vi att vara ute i god tid vid planering av konferensarrangemang för större grupper.

Aktiviteter & restauranger

Att dela upplevelser och skapa minnen tillsammans är oslagbart givande som företagsgrupp. Vi hjälper er med aktiviteter som stärker både sammanhållning och företagskultur, och som gör er som grupp än mer sammansvetsad. På Svalbard arrangerar vi allt från luncher ute i den arktiska vildmarken och norrskensturer med middag till gourmetmiddagar på Longyearbyens främsta restauranger.

Program dag för dag

Med vår långa erfarenhet skräddarsyr vi det perfekta programmet för just er grupp. Vi sätter stort värde i ett välplanerat program som både är innehållsrikt och utmanande utan att för den sakens skull kännas stressigt.

Aktiviteter på Svalbard

Utflykter, aktiviteter och teambuilding hjälper vi er att arrangera, här ser ni ett par utvalda förslag för just Svalbard.

Hundspann

Upplev Svalbards fantastiska landskap och njut av mäktiga vyer från ett hundspann. Två personer delar ett spann med 5–6 hundar och turas om att köra och att sitta i släden. Före turen ges noggranna instruktioner av erfarna guider.

Kajaktur i Arktis

Paddla kajak i en av Svalbards mest historiska fjordar, Adventsfjorden, som omges av 1 000 meter höga berg. Under dagen upplever vi kontrasterna mellan civilisationen i Longyearbyen och den ödsliga östra sidan, Advent.

Fjordsafari till Pyramiden

Res till Svalbards spökstad i norr, där man med lite tur kan se isbjörnar vandra på gatorna. Staden Pyramiden var tidigare en del av Ryssland och än i dag står en staty av Lenin kvar här, atmosfären finns fortfarande kvar! Vi seglar genom fjordar med häckande sillgrisslor som sitter på klippor i ljusa färger av grönt, gult och orange. Den mäktiga glaciären Nordenskiöldbreen imponerar med sina höga blå isväggar.

Valross-safari

För ett halvt sekel sedan var valrossen vanlig på Svalbard, men efter 350 år av hård jakt har beståndet sjunkit. Under de senaste åren har valrossen ändå börjat återvända till gamla rastplatser. På resan till Prins Karls Forland, en ö som ligger väster om Spetsbergen, har vi möjlighet att möta dessa fantastiska djur som ligger längs stranden. Om vädret tillåter tar vi också en tur i land.

Tips!

Skriv gärna när du gör förfrågan vilken typ av aktiviteter ni gillar så lägger vi med de som vi tror passar bäst. Är ni ett äventyrligt gäng som vill paddla kajak och åka skoter, eller passar kanske lugnare utflykter bättre? Finns det ett stort intresse för natur och djurliv eller vill ni ha riktiga teambuilding-aktiviteter? På alla våra destinationer har vi en uppsjö av kul utflykter, aktiviteter och teambuilding! Välkommen till Nordic Conference!

från 9 995 SEK

Förfrågan Svalbard

Jag är nyfiken och tar gärna emot en offert med mer information.

Destinationsforfragan
Klimatkompensation
Vad som ingår i paketet

- Flyg t/r från Stockholm - Boende i tre nätter på Svalbard - Halvdagshyra av konferensrum - En konferensfika - En konferenslunch - Transfer t/r hotellet på Svalbard - Frukost alla dagar - Skräddarsydd anmälningssida - Digital rese-sida med program och info som sms:as ut till alla deltagare - Er personliga projektledare som hjälper er med hela arrangemanget

Detta ingår alltid när du bokar med oss

- Fria offerter, upp till tre stycken - Vår expertis och erfarenhet, från över 250 arrangemang om året i 12 års tid - Hjälp dygnet runt under er resa - Klimatkompensation - Utvidgad ansvarsförsäkring via ERV - Resegaranti som är ställd till Kammarkollegiet

Offert & bokning

Vill du ha en skarp offert eller är du i första hand mer intresserad av ett ungefärligt pris? Offert med pris-indikation får du ofta under samma dag och skarp offert tar upp till 48 timmar. Vill du bekräfta din offert? Härligt, då är vi snart igång! Från och med nu så hjälper vi er med allt som ni kan tänkas behöva; bokning av boende och konferens, transport och aktiviteter. Vi hjälper er att göra ett bra program med middagar, teambuilding-aktiviteter och allt annat som ni kan tänkas vilja ha hjälp med. Alla deltagare anmäler sig enkelt och smidigt på en anmälningssida som vi skräddarsyr till er. Och ett par veckor före arrangemanget sätter vi även tillsammans ihop er egen resesida med fullt program och all tänkbar info som vi i god tid före avresan sms:ar ut till alla deltagare. Vårt mål är att göra bokningsprocessen enkel och smidig, och resan till en fröjd! Känn dig trygg med att vi håller i alla trådar och finns där för dig och ditt sällskap under hela resan, från början till slut.

Har du frågor?

Maila eller slå oss en signal. Varmt välkommen!

Comments are closed.